Rezultati pilot projekta “Mentorstva u pravnoj profesiji” predstavljeni su 2. svibnja 2023. Projekt je uključivao 40 parova mentor/ica – kandidat/kinja, susreti su se uglavnom održavali uživo u prosječnom trajanju od 60-70 minuta, uz dodatnu dostupnost mentora po potrebi. Prevladavaju iznimno pozitivni dojmovi među svim sudionicima projekta, uz konstruktivne prijedloge za nastavak i poboljšanje programa. Kreirana je Baza znanja koja pruža mogućnost dodatnog usavršavanja u vlastitom ritmu svima uključenim u Projekt. Pojačana je i sinergija te entuzijazam tima inicijatorica. Također, pojačana je vidljivost projekta i podizanje razine informiranosti i educiranosti o mentorstvu. Proširena je i osnažena mentorske mreža uz velik interes, te su istražene, primijenjene i adaptirane najbolje prakse.

Na predstavljanju su govorili dekan Fakulteta prof. dr. Ivan Koprić, inicijatorice koje su ujedno i mentorice dr. sc. Ema Menđušić Škugor, Natalija Labavić i Iva Mišković izv. prof. dr. Ružica Šimić Banović, mentori/ce  te kandidati/tkinje Ivan Malčić i Karla Anić. Predstavljanje je moderirala Ivana Karaman Jurić, stručna suradnica za odnose s javnošću i alumni zajednicu.

Projekt je pokazao značajne prednosti mentorstva u pravnoj profesiji te otvorio vrata za daljnje unaprjeđenje i proširenje mentorskih programa i jačanje poveznica s alumni zajednicom. Hvala svima koji su sudjelovali i doprinijeli uspjehu ovog pilot projekta. Nadamo se da će ove inicijative nastaviti jačati pravnu zajednicu i pružati podršku budućim generacijama pravnika/ca.